Connectiviteit. Zo integreert de BikeErg met populaire fitnessapps | Concept2

Connectiviteit. Zo integreert de BikeErg met populaire fitnessapps

Thumbnail image of author
Sep 30, 2024

In een eerdere blog vertelde Dries Beer van Concept2 al dat de integratie van fitnessapps een van de meest opvallende ontwikkelingen is in de wereld van indoor sporten. Dit opent nieuwe – virtuele – deuren voor sportschoolhouders en CrossFit-boxeigenaren om sporters te motiveren en te begeleiden. In deze blog zoomt Dries in op drie specifieke apps die goed integreren met de BikeErg: Zwift, Join en natuurlijk ErgData, de app van Concept2 zelf.

Integratie van de BikeErg met Zwift

Zwift is een online platform en app die virtuele fietstrainingen aanbiedt. Fietsers kunnen verbinding maken met een BikeErg of een andere smarttrainer, en deelnemen aan virtuele ritten en wedstrijden met andere fietsers wereldwijd. Zwift biedt verschillende parcoursen, trainingen en sociale evenementen in een interactieve game-achtige omgeving.

Just Ride

Het verbinden van Zwift met de BikeErg is heel eenvoudig. Zet de wireless mode aan op de PM5-monitor en koppel de cadanssensor en de powersensor in het powermenu van Zwift. Vervolgens kun je, als je dat wilt, ook een hartslagband verbinden. Klik op ‘Just Ride’ en je sporters kunnen direct beginnen met fietsen in de online Zwift-wereld, genaamd Watopia. Hier kunnen ze groepsritten maken, met vrienden rijden of een soloritje maken. En gaat het parcours bergopwaarts, dan is het een kwestie van de demper aanpassen om zwaarder te gaan trappen.

Integratie van de BikeErg met Join

Een andere populaire app is Join, een dynamische en flexibele trainingsapp die is ontworpen door Nederlandse wielrentrainers van World Tour-niveau. De app biedt gepersonaliseerde trainingsplannen op basis van doelen, beschikbaarheid en trainingsgeschiedenis. Bijvoorbeeld, als een sporter zegt: over een jaar wil ik deze race doen en ik heb zoveel uren per week om te trainen, dan rolt er een heel schema uit Join dat exact aangeeft wat te doen op welke dag. Deze trainingen kunnen buiten of binnen worden gedaan, waarbij Join met Zwift kan worden verbonden voor binnengebruik, waardoor het trainingsschema automatisch in de PM5-monitor wordt geladen.

Integratie van de BikeErg met ErgData

En dan is er nog ErgData, de meest directe manier om de BikeErg te verbinden. Druk op ‘Verbinden’ op de PM5-monitor, kies je training en je bent klaar om te starten. ErgData biedt de mogelijkheid om favoriete trainingen aan te maken en deel te nemen aan Concept2-challenges, daarover schreven we al eerder een blog. . Daarnaast is er de Real Time Loop, een functie die trainingen leuker maakt door je voortgang live te volgen.

Workout of the Day

Zoek je inspiratie om je sporters te motiveren? Elke dag bieden we een training aan zodat je je trainingen afwisselend houdt. Al deze workouts zijn geschikt voor de RowErg, SkiErg of BikeErg. Schrijf je hier in om de Workout of the Day te ontvangen!

 

RSS Icon Subscribe to RSS Feed ›

Latest Posts